nieuws

Studie naar wegennet Drenthe en Friesland

bouwbreed Premium

De provincie Drenthe, de gemeente Assen en drie Friese gemeenten doen een zogeheten corridorstudie naar het wegennet tussen Drenthe en het zuidwesten van Friesland. Gezocht wordt naar de meest gewenste route tussen Assen en Drachten. Momenteel rijdt het verkeer tussen beide provincies over wegen die daarvoor onvoldoende capaciteit bezitten.

In de studie wordt uitgegaan van een verdubbeling van de autoweg N381 in Drenthe. Ter hoogte van Drachten zal een nieuwe ongelijkvloerse kruising moeten komen, die bedoeld is als ontsluiting van een nieuw bedrijventerrein. Ook andere kruisingen langs de N381 zullen moeten worden verbeterd. In de studie zal verder aandacht worden besteed aan de as Leeuwarden-Emmen, die in belangrijkheid groeit.

Reageer op dit artikel