nieuws

Prefab systeem moet voldoen aan eisen poontwikkelaar

bouwbreed Premium

Prefab betonnen gebouwen moeten niet alleen voldoen aan de eisen van de gebruiker, maar ook aan die van de poontwikkelaar. In de eerste plaats gaat het daarbij om winstgevendheid. Dat zei N.L. Scott van The Consulting Engineers Group te Mount Prospect, Illinois in de Verenigde Staten tijdens het twaalfde FIP-congres te Washington. Hij sprak over het succes van de prefab industrie in de Verenigde Staten.

Een bouwsysteem, dat wel voldoet aan de eisen van de koper (‘buyer’) maar niet aan die van de verkoper (‘seller’) van onroerend goed, is ten dode opgeschreven. Een voorbeeld is architectonisch beton, dat goed kan voldoen aan de wensen van de gebruiker maar onvoldoende winst oplevert voor de poontwikkelaar. Scott zei verder geen snelle automatisering van de prefab industrie in de Verenigde Staten te verwachten. Wel viel hem op, dat met succes prefab beton wordt geleverd over afstanden van meer dan 1500 km, ook over zee.

Reageer op dit artikel