nieuws

Overlevingskans in bouw is groot

bouwbreed Premium

De overlevingskansen voor beginnende ondernemers in de bouw zijn aanmerkelijk groter dan in de overige sectoren. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen dat is uitgevoerd in opdracht van de Kamer van Koophandel en Fabrieken in Friesland. Gekeken is naar het reilen en zeilen in de afgelopen zeven jaar van alle bedrijven, in totaal 761, die in 1987 zijn begonnen. Uit het onderzoek komt naar voren dat liefst 75 procent van alle starters in de bouw uit 1987 nog steeds bestaat.

Het percentage voor starters in de bouw is aanmerkelijk hoger dan de handel, waar bedrijven met 54 procent de minste overlevingskansen hebben van alle sectoren. Na de bouw volgt de industrie met 72 procent.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de meeste faillissementen van bedrijven zich voordoen in de eerste drie jaren van het bestaan.

Reageer op dit artikel