nieuws

Internationale prijs voor het ministerie van Sociale Zaken

bouwbreed Premium

Het ministerie van Sociale Zaken te ‘s-Gravenhage heeft een internationale prijs gekregen. Het is de FIP-Award 1994, toegekend door de Federation Internationale de la Precontrainte.

De prijs werd tijdens het FIP-congres te Washington DC in de Verenigde Staten overhandigd aan ir. W.M. Faas, directeur van adviesbureau D3BN te Amsterdam, wegens zijn betrokkenheid bij de realisatie van het door architect H. Hertzberger ontworpen gebouw. Volgens het rapport van de jury is de vormgeving, hoewel op basis van een beperkt aantal elementen, verrassend veelzijdig.

Bovendien is er een ongewoon contrast tussen ruimte en massa, opgeroepen doordat binnen en buiten gebruik is gemaakt van prefab betonnen elementen met dezelfde vorm. De kolommen dragen op een bijzondere manier nog eens bij aan de ruimtelijkheid van het gebouw.

De jury was onder de indruk van de buitengewone architectonische constructie.

De FIP-Award 1194 is ook toegekend aan enkele andere poen.

Het zijn de Skarnsundet brug in Noorwegen en een voetgangersbrug over de Vranov in Tsjechie, een kantoorgebouw te Madras in India, het tenniscentrum van Yale University te New Haven in de Verenigde Staten en een golfbreker te Sakai in Japan.

J. Moksnes, voorzitter van de FIP, overhandigt de FIP-Award 1994 voor het Ministerie van Sociale Zaken aan ir. W.M. Faas, directeur van adviesbureau D3BN te Amsterdam.

Reageer op dit artikel