nieuws

Heerenveen praat over hoogte schadeclaim Van Wijnen Noord

bouwbreed

De gemeente Heerenveen wil met Van Wijnen Noord BV in Gorredijk praten over de hoogte van een schadeclaim van maximaal f. 1,7 miljoen. Het bouwbedrijf rekent op deze vergoeding nu het er naar uitziet dat de bouw van een zwembad aan zijn neus voorbijgaat.

Van Wijnen Noord BV zou een korting van f. 1,7 miljoen op de aanneemsom voor het nieuwe voetbalstadion in Heerenveen geven als het bouwbedrijf ook een nieuw zwembad en woningen op de plek van oude zwembad mocht bouwen. De gemeente blaast de nieuwbouwplannen af nu blijkt dat de bevolking voorstander van renovatie van het bestaande zwembad De Telle is. In dat geval kan ook de sporthal er naast behouden blijven.

De bouw van een nieuw zwembad is duurder omdat in het ijsstadion Thialf een groot aantal bouwkundige voorzieningen moet worden getroffen. Met name het verplaatsen van de kantoren vergt een forse investering.

Nieuwbouw bij Thialf vergt f. 10,4 miljoen. Renovatie van het zwembad De Telle kost f. 6,5 miljoen.

Nu bij Thialf geen nieuw zwembad wordt gebouwd, vervalt ook de Europese 5B-subsidie van f. 1,25 miljoen voor het aanleggen van infrastructuur rondom Thialf.

Reageer op dit artikel