nieuws

Fietstocht langs winnend Zilverpark

bouwbreed

Een bijzondere, twaalf kilometer lange fietsroute langs objecten van moderne architectuur vindt op zaterdag 2 juli plaats in Lelystad. De tocht vindt plaats ter opluistering van de Internationale Architectuurdag. Vanaf 10.30 uur ke de fietsers starten. Hun route voert ondermeer langs de nieuwe brandweerkazerne, woonwijk de Kempenaar, de Kroonpassage en poldermuseum Nieuw Land.

De fietstocht voert ook door het Zilverpark in Lelystad, dat enkele weken geleden winnaar is geworden van de nationale Omgevingsarchitectuurprijs 1994. Om genomineerd te worden moesten de projecten voldoen aan een aantal hoge kwaliteitseisen voor de inrichting van de openbare buitenruimte. De jury was van oordeel dat het Zilverpark aangelegd is op basis van een helder en goed concept.

Reageer op dit artikel