nieuws

Eindelijk zomerweer

bouwbreed

Het heeft lang geduurd maar eindelijk wordt het dan toch zomerweer en dat juist op een zo’n cruciaal tijdstip als rond de langste dag.

Vanaf zondag is het een aantal dagen droog, zonnig en warm met maximum temperaturen die plaatselijk de 25 gr. C zullen overschrijden. Vrijdag werd Nederland nog in tweeen gedeeld. Het noordoosten lag in koude en droge lucht met zon, in de rest van het land overheerste de bewolking maar bij een wazig zonnetje werd het in warme lucht in Zeeuws Vlaanderen wel zo’n 20 gr. C. Bijzonder was het nachtelijke warmteverlies in het noordoosten met in Ten Post dichtbij het aardoppervlak f. 1 gr. C. Zo laat in het seizoen nachtvorst was daar nog niet eerder voorgekomen. De meest gevorderde datum voor Ten Post was 13 juni 1981.

Reageer op dit artikel