nieuws

Denen combineren ecologie en high tech

bouwbreed

Een nieuw ontwikkeld type lage energie- en ecowoning is momenteel te bezichtigen in het Deense Tastrup bij Kopenhagen. Het betreft een cirkelvormige atriumwoning met de naam ‘Villa Vision’.

Het po is het resultaat van drie jaar ontwikkelingsarbeid van het Dansk Teknologisk Institut, waarbij ecologische principes zijn gecombineerd met een scala aan high tech in de vorm van zaken als geautomatiseerde zonwering en geavanceerde toepassing van zonne-energie. Het energieverbruik is 5 tot 10 procent van dat van een conventionele woning. De ontwikkeling van ‘Villa Vision’ heeft drie jaar en tien miljoen Deense kronen gekost. De woning moet gaan dienen als inspiratiebron voor zowel de professionele bouwwereld als de woonconsument. Na een jaar zal het huis bij wijze van proef worden bewoond door diverse gezinnen.

Reageer op dit artikel