nieuws

Spijker- en schroef- handgereedschap

bouwbreed

Poppers-Systems uit Almere heeft twee nieuwe produkten aan zijn leveringsprogramma toegevoegd. Het betreft hier een verbeterde uitvoering van de Helfer bandschroefmachine en een nieuwe Senco verlorenkopspijkermachine, de SFN40.

De nieuwe Helfer bandschroefmachine is gemakkelijk hanteerbaar en ergonomisch ontworpen. Het is een kleine machine die slechts 1,95 kg. weegt. Door zijn lichte eenhandsbediening ke grote hoeveelheden schroeven moeiteloos worden verwerkt.

De schroeven, varierend van 20 tot en met 45 mm zitten op een band waardoor geen materiaalverlies optreedt. De nieuwe Helfer kan worden gebruikt bij het bevestigen van vloerdelen, Fermacell en gipsplaat op hout en metaal.

De ranke uitvoering van de machine maakt het mogelijk ook op moeilijk bereikbare plaatsen te schroeven. Daarnaast beschikt de Helfer over een nauwkeurige diepteinstelling waardoor het bit precies op de ingestelde diepte stopt en er weinig slijtage optreedt. Het onderhoud aan deze machine is minimaal.

Senco

De geheel nieuwe verlorenkopspijkermachine van Senco, de SFN40 is volgens de importeur de meest krachtige in zijn klasse en heeft een goede slagkracht/gewicht-verhouding. Deze spijkermachine, die een uitgebreide range verlorenkopspijkers verwerkt stelt de gebruiker in staat gekwalificeerd werk te doen met behulp van de instelbare diepte-instelling en het schuin opgestelde magazijn.

De SFN40 is een lichtgewicht machine met een eigen gewicht van slechts 2,1 kg en verwerkt spijkers van 32 tot en met 63 mm lengte. Standaard is de machine uitgevoerd met een lederen handgreep, die zowel bij warm als koud weer comfortabel aanvoelt. Ook de diepte-instelling en het Easy Clear System, dat het gemakkelijk maakt vastgelopen spijkers te verwerken, ontbreken niet bij deze machine. De spijkermachine vereist geen smering waardoor de machine milieuvriendelijk is. De Senco SFN40 kan worden toegepast bij aftimmerwerkzaamheden in de bouw zoals het maken van schrootjeswanden en het vastzetten van tochtstrips, glaslatten en diverse plaatmaterialen.

Reageer op dit artikel