nieuws

Rijnbrug Keulen-Zuid maakt vorderingen

bouwbreed

De laatste betonplaten op de Rijnbrug Rodenkirchen Keulen-Zuid zijn uitgewisseld tegen stalen platen. Daarmee is de sanering van de rijbanen op het oude deel van de brug afgesloten. Het nieuwe gedeelte van de brug met een driestrooks weg werd al vorig jaar september in gebruik genomen.

Vlak daarna begon men met de werkzaamheden aan de oude brug. Dagelijks werden enkele van de 29 centimeter dikke betonplaten uitgewisseld. Voor dit werk ontwikkelden technici een nieuwe procedure: de zware brokken beton werden met acht zuigdoppen van ieder 80 centimeter doorsnee omhoog gehesen. Door uitwisseling van het wegdek op de oude brug krijgen de rijbanen op beide delen van de brug dezelfde levensduur.

Uitbouw en sanering van de ‘Rodenkirchner Autobahnbrucke’ (kosten rond DM 185 miljoen) is volgens de bouwers eind dit jaar beeindigd.

Dan staan aan beide kanten van de nieuwe en gesaneerde Rijnbrug drie rijstroken ter beschikking en telt de hele Keulse snelwegring (rond zestig kilometer) zes rijstroken.

Reageer op dit artikel