nieuws

Oplossing problemen rond openluchtschool

bouwbreed Premium

Aannemer Sprangers uit Breda is met de gemeente Amsterdam en het bestuur van de 1ste Openluchtschool tot overeenstemming gekomen over de betaling van het renoveren en restaureren van de school. Afgesproken is dat de aannemer binnen zes weken het grootste deel van zijn tegoed, ruim f. 1 miljoen, betaald krijgt. Het bedrag wordt betaald uit verschillende potjes. Dinsdag kreeg de schoolleiding de sleutel van de school.

Omdat onduidelijk was wanneer de kosten betaald zouden worden, weigerde de aannemer onlangs de sleutel van de school af te geven. Hierop spande het schoolbestuur een kort geding aan tegen de gemeente omdat deze toegezegd zou hebben het geld te betalen.

De gemeente ontkende en de rechter stelde haar in het gelijk. Om de leerlingen op te vangen werd op het schoolplein een tent geplaatst.

Reageer op dit artikel