nieuws

Ook presentatie tijdelijke huisvesting

bouwbreed

De opvang van asielzoekers of personen, die al een vluchtelingenstatus hebben verkregen, heeft het bedrijfsleven ertoe gebracht hierop in te spelen waar het de huisvesting betreft. Op de NWR-BouwRai worden enkele vormen van tijdelijke huisvesting gepresenteerd.

Zo verzorgt Mobiel Units Bouw BV uit Uden de presentatie van de ‘Mobiel Wisselwoning’, een nieuwe loot aan de al vele jaren door deze onderneming gevoerde turn-key semi-permanente gebouwen voor bedrijfsmatige huisvesting. De ontworpen Mobiel Wisselwoning, waarvan een modelwoning aan de Liessentstraat 2 in Uden te zien valt,heeft een vloeroppervlak van 48 m2 en kent naast een woonkamer met open keuken een drietal slaapkamers alsmede toilet/doucheruimte. Desgewenst richt men de tijdelijke woning compleet met meubilair, serviesgoed, kasten, beddegoed etc. in.

In stand P 1120 is zelfs een importeur van dit soort woningen te v inden: De Groen Consultancy BV, die het bedrijf Dieci uit Italie vertegenwoordigd. Deze Italiaanse onderneming maakt honderd tijdelijke units per week, die onder meer worden gebruikt door instellingen als Charitas, Rode Kruis en UNO.

Het gaat om een vrijstaande ‘bungalow’, die voldoet aan het Bouwbesluit en bestaat uit woonkamer met open keuken, twee slaapkamers, sanitaire ruimten, dubbelglas etc. voor f. 25750 incl. btw. Het bouwbedrijf C. van Deelen uit Veenendaal is bereid gevonden de bungalow in enkele dagen te monteren.

Reageer op dit artikel