nieuws

Nieuwe Cat-modellen met meer vermogen

bouwbreed

Het Caterpillar programma, waarvan door Geveke BV op de TKD een groot aantal grondverzetmachines wordt gedemonstreerd, heeft eveneens enkele, voor de Nederlandse markt, nieuwe machinemodellen in petto.

Zo wordt door de importeur onder meer de Cat 350 L voorgesteld, een hydraulische graafmachine die door de fabrikant wordt aangemerkt als de opvolger van de Cat 235D en die over een groter motorvermogen beschikt.

De graafmachine wordt, zoals we in deze kolommen reeds eerder vermeldden, leverbaar met een groot aantal giek- en graafarmconfiguraties waarbij de twee verschillende giek- en zes graafarmuitvoeringen een grote mate van aanpassing bieden voor het scala van werkzaamheden.

De 350L is uitgerust met een microprocessor die een nauwkeurige aanpassing verzorgt van het hydraulisch vermogen en het toerental aan de specifieke werkzaamheden.

De recent gelanceerde Cat 312 hydraulische graafmachine is evenzeer in Wezep van de partij. Dit model vervangt de Cat 205B. De volledig nieuw ontworpen machine is voorzien van de Maestro elektronische vermogensregeling, die zorg draagt voor een goede balans tussen hydraulisch vermogen en motortoertental. Hiermee kan voor elke handeling de juiste kracht en snelheid worden aangewend. Het brandstofverbruik met name wordt hierdoor gunstig beinvloed.

Speciaal ontwikkeld voor de overslag is de Cat 960F wiellader die eveneens op de TKD zijn opwachting maakt.

Dit nieuwe model beschikt daartoe over een sterk verhoogd vermogen met name in de veel gebruikte tweede en hogere versnellingen.

Standaard is in de machine een automatisch geschakelde bak te vinden, die zelfstandig op de vooraf ingestelde momenten, doorschakelt. Het terugschakelen gebeurt eenvoudig met behulp van de ‘kick-down’ schakelaar. Op deze wijze kan de machinist zijn aandacht optimaal op het werk richten en wordt tijd bespaard.

Primeur op de TKD is de nieuwste Caterpillar hydraulische graafmachine in de 24 tons klasse: de Cat 322.

Reageer op dit artikel