nieuws

Koel, maar in het weekeind meer zon

bouwbreed

Echt warm wordt het voorlopig nog niet maar dank zij een zich over onze omgeving uitbreidende uitloper van een krachtig IJslands hogedrukgebied mogen we dit weekeinde op zonniger weer rekenen.

Bovendien blijft het droog. Na het weekeinde op zonniger weer rekenen. Bovendien aanhoudend koel.

Vanaf woensdag lijkt de atmosfeer echter geleidelijk aan een opwarming te beginnen. Woensdag heeft het vooral in het rivierengebied hard geregend. In Vlijmen viel 11 en in Oud Heusden 18mm. Gisteren met name regenachtig in het zuiden maar ook in het noorden bleef het niet overal droog. Sedert het Pinksterweekeinde is het bloedheet in het zuiden van Italie, Sicilie en nu ook in Griekenland. Er worden daar temperaturen gemeten tot 39 gr. C.

Reageer op dit artikel