nieuws

Hek-hefsteigers bestrijken een geveloppervlak van 35000 m2

bouwbreed

In Paris la Defense, het moderne kantorencentrum met zijn imponerende Grande Arche, aan de rand van de Franse metropole, wordt momenteel in hoog tempo gewerkt aan de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de Banque Societe Generale. Het 160 meter hoge gebouw heeft een deels ronde gevel met een oppervlakte van 35000 m2. Voor de afwerking van dit enorme geveloppervlak betrok hoofdaannemer, SARI Ingenierie, bij Hek France de noodzakelijke bouwliften en hefsteigers.

In een tijdsbestek van drie weken werden door de steigerleverancier in totaal 14 tweemaststeigers tot een hoogte van 160 meter opgetrokken. Vier van deze steigers konden niet direct op de begane grond worden opgesteld en dienden derhalve op speciale consoles te worden geplaatst. Voor de bevoorrading van deze steigers zijn evenzovele hefsteigers bijgeplaatst, waarbij voor de overgang van de ene naar de andere hefsteiger optimale veiligheidsmaatregelen zijn getroffen. Ondanks de technisch moeilijke constructie met grote overstekken kon niettemin met behulp van speciale aanpassingen een hoge belastbaarheid worden bereikt. Materiaalpallets met gewichten tot 650 kg zijn op deze wijze van grondniveau tot een hoogte van 160 meter aan te voeren. De afstand tussen werkplatform en gevel bedraagt slechts 200 mm. Deze geringe afstand maakt het gebruik van hekken ter verhoging van de werkveiligheid, overbodig. Bovendien wordt hierdoor de faiade beter bereikbaar voor het aanbrengen van de gevelelementen. Voor de voltooiing van alle gevels is door de bedrijven Facadier en Schmidtlin een bouwtijd gepland van slechts drie maanden.

Hefstijgers tot 160 meter zijn nodig voor de montage van de gevelelementen van Societe Generale in Parijs.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels