nieuws

Era bereikt hoogste punt Rotterdams woon/werkcomplex

bouwbreed Premium

Era Bouw BV uit Zoetermeer bereikt vandaag het hoogste punt van het combinatiegebouw op de hoek Rochussenstraat/Eendrachtsplein in Rotterdam. Het door Mecanoo Architekten BV uit Delft ontworpen complex voorziet in 2385m2 kantoorruimte, 685m2 galerieen/showrooms, 32 woningen, een logeerhuis met 44 bedden en een parkeergarage voor 90 auto’s. Het ernaast gelegen politiekantoor aan het Eendrachtsplein zal ke beschikken over 250m2.

Het po werd als bouwteampo door diverse opdrachtgevers, adviseurs en de bouwondernemer ontwikkeld en vergt bijna f. 15 miljoen aan bouwkosten. Wanneer alles volgens planning verloopt zal het pand in het eerste kwartaal 1995 in gebruik ke worden genomen. De constructieberekeningen werden verricht door het Rotterdamse Bouwkundig Adviesbureau Baas BV.

Reageer op dit artikel