nieuws

Compacte combinaties en laders van Weidemann

bouwbreed

Op kavel 74 toont Weidemann een viertal machines die opvallen door hun compacte bouw. Het is nog niet zo lang geleden dat machines van deze Duitse fabrikant vrijwel alleen bestemd waren voor de agrarische sector. Pas in de laatste vijf jaar zijn de oorspronkelijke machines sterk verbeterd waarbij vooral naar het multifunctionele karakter werd gekeken.

Tegenwoordig wordt de Weidemann machine ingezet in de meest uiteenlopende bedrijfstakken zoals de grond-, weg- en waterbouw, de utiliteitsbouw, cultuurtechnische bouw en -onderhoud, gemeentewerken, straatmakerij, betonindustrie, kabelwerken etc.

Inmiddels worden door Weidemann Nederland BV uit Swifterband twintig typen kniklader op de markt gebracht. Van de kleinste uitvoering, de Weidemann 909 tot en met de nieuwe, krachtige Weidemann 4002. Tijdens de TKD zal Weidemann Nederland de nieuwste ontwikkelingen brengen

Minikniklader

De minikniklader 1705 is standaard uitgevoerd met veiligheidscabine. De breedte van de machine bedraagt 1060 mm en er is een hefcapaciteit beschikbaar van 900 kg. in de laagste stand. In de hoogste stand bedraagt het hefvermogen nog 650 kg. De machine is uitgerust met werkverlichting. De Weidemann 1802 is een compacte graaflaadcombinatie die door zijn geringe breedte van maar 1100 mm op moeilijk bereikbare plaatsen een grote variatie aan werkzaamheden kan verrichten. De hefcapaciteit bij laag bereik is 1100 kg., in de hoogste stand komt de machine tot een hefcapaciteit 800 kg. De graafdiepte van de machine bedraagt 1800 mm.

Deze graaflaadcombinatie is leverbaar in twee uitvoeringen, met hefcapaciteiten van 1400 respectievelijk 1900 kg. De opbreekkracht aan de graafbak is respectievelijk 1950 daN en 2200 daN. De graafdiepte van de kleinste uitvoering is 1800 mm terwijl zijn grotere broer tot een graafdiepte van 2400 mm komt.

De kniklader 4002 is de nieuwste en de krachtigste Weidemann machine. Als krachtbron in deze machine fungeert een krachtige vier cilinder Perkins dieselmotor. De machine komt tot een kiephoogte van 3400 mm. De maximale rijsnelheid bedraagt tot 25 km/uur. De machine is uitgerust met een comfortabele Euro-cabine en is verder voorzien van voldoende werkplekverlichting.

Zowel de knikladers als de graaflaadcombinaties zijn uitgerust met een snelkoppelingssysteem. Een uitgebreid programma aanbouwdelen is optioneel verkrijgbaar terwijl speciale hulpinstallaties in overleg met de importeur ontwikkeld en geproduceerd ke worden.

De Weidemann kniklader is inmiddels een vertrouwde verschijning binnen de bouwsector geworden.

Reageer op dit artikel