nieuws

Zakboekje ordent milieunormen

bouwbreed

Het Milieunormenzakboekje (Minoza) dat het bedrijf SGS EcoCare uit Bladel heeft uitgebracht presenteert voor ruim 150 stoffen de normen en richtlijnen. De publikatie is bedoeld voor milieucoroterdinatoren bij bedrijven, milieu-ambtenaren, adviseurs en consultants.

Ter inleiding beschrijven de samenstellers de begrippen in de normstelling en leggen het normenoverzicht uit. Zo wordt ingegaan op de bepaling van kankerverwekkende stoffen en op de nationale MAC-lijst. Aan de orde komen verder de omgang met stoffen van de zwarte lijst en met de Nederlandse richtlijnen inzake emissie. De samenstellers gaan voorts in op de Wet chemische afvalstoffen, op het normenstelsel voor de bodem, het Waterleidingbesluit en de LAC-waarden. Het grootste deel van de publikatie gaat op aan de beschrijving van de ruim 150 stoffen en de wijze waarop de betrokkenen ermee moeten omgaan.

Minoza; uitgave van SGS EcoCare, postbus 259, 5530 AG Bladel, 04977-87785; f. 49 ex. btw en verzendkosten.

Reageer op dit artikel