nieuws

Nieuwbouw Fabricon grotendeels verwoest door gasexplosie

bouwbreed

Het in aanbouw zijnde kantoorpand van Fabricom BV op het industrieterrein Moerdijk is afgelopen maandagmiddag door een gasexplosie grotendeels verwoest. De explosie is vermoedelijk ontstaan door een gaslekkage onder een vloer. Een deel van het pand stortte in. Een betonvloer werd compleet opgeblazen, gevels en kozijnen werden ontzet.

Hoofdaannemer Bouwmaatschappij Niron uit Utrecht legde de laatste hand aan het 750m2 tellende kantoorcomplex. De nieuwbouw zou eind volgende week worden opgeleverd. De schade wordt geschat op f. 1 a f. 1,5 miljoen. Een reeds in gebruik genomen produkiehal, werkplaats en magazijn liepen geen schade op.

Binnenkort wordt begonnen met een technisch onderzoek. Of het kantoor nog te herstellen is, is onduidelijk. Op het moment van de explosie waren vijftien mensen in en rond het kantoor aan het werk. Drie mensen raakten lichtgewond en werden ter plaatse behandeld.

Reageer op dit artikel