nieuws

Meest droog

bouwbreed

Na een zomers april weekeinde met maxima tot tegen de 24f. C (Soesterberg 23.7f. C) is het maandag weer een stuk frisser geworden.

Het binnendringen van de veel koelere Atlantische lucht ging zondagmiddag en -avond gepaard met lokaal fikse stortbuien. Rotterdam-IJsselmonde ving in een uur tijd 22 mm op en het voetbalstadion van Feijenoord veranderde tijdens dezelfde bui in een badkuip. De komende dagen wordt het weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied van ZW-Europa naar het Alpengebied en tussen IJsland en Schotland naar het oosten en noordoosten koersende depressies.

Tussen deze weersystemen een zuidwestelijke stroming boven het Noordzeegebied waarmee wolkenvelden worden aangevoerd. De zon laat zich echter ook regelmatig zien en de regenkansen zijn, vandaag uitgezonderd, niet bijster groot. Bovendien worden zachte luchtmassa’s aangevoerd.

Vanaf vrijdag frisser, maar zoals het zich nu laat aanzien een stabiel Koninginneweekeinde.

Weersverwachting voor morgen

Wolkenvelden, ook enkele perioden met zon en vrijwel overal droog. Middagtemperaturen omstreeks 16f. C. Matige wind uit richtingen tussen west en zuid.

Dinsdag zon onder: 20.53 uur Woensdag zon op: 06.16 uur

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels