nieuws

Leidschendam nu officieel groeikern

bouwbreed Premium

De gemeente Leidschendam is definitief als groeikern aangewezen. De Zuidhollandse gemeente heeft van het ministerie van Financien hiervoor een concept verfijningsregeling gekregen. Op basis van de huidige uitvoeringsplanning betekent dit voor Leidschendam dat op de locatie Leidschendam-Zoetermeer (Leizo) wordt uitgegaan van de bouw van 2200 extra woningen.

Als fasering is hiervoor aangebracht 400 woningen in 1996 en 800 en 1000 woningen in de jaren ’97 en ’98.

Met deze brief wordt direct de wind uit de zeilen van de VVD-kamerleden Verbugt en Te Veldhuis genomen. Beide kamerleden hadden bij Alders over de voortgang van de groeikernaanwijzing aan Leidschendam aan de bel getrokken. De kamerleden vreesde problemen omdat Leidschendam nog geen officiele toezegging had gekregen.

Dit zou in de ogen van Verbugt en Te Veldhuis in strijd zijn met eerder gemaakte afspraken. Dit wordt door Alders echter ontkend. De ontwerp beschikking is door het ministerie van Financien inmiddels aan Leidschendam aangeboden, aldus de bewindsman.

Reageer op dit artikel