nieuws

KOMO-attesten voor dakelementen van kracht

bouwbreed

Er zijn nieuwe KOMO-attesten-met-produktcertificaat van kracht voor dakelementen en daksegmenten voor hellende daken. Deze attesten zijn geheel overeenkomstig de uitvoeringsrichtlijnen van het Bouwbesluit tot stand gekomen.

Recent zijn de uitvoeringsrichtlijnen (BRL’s) voor de dakensector verschenen. Door de certificatie-instelling SKH (Stichting Keuringsbureau Hout) is conform de nieuwe regels het Attest-met-produktcertificaat verleend. Deze KOMO Attesten- met- produktcertificaat waaraan in de bouw grote waarde wordt gehecht, zijn volgens Prodak de belangengroep producenten, dakelementen en dakplaten te Breda, inmiddels verleend aan Isobouw Systems te Someren, Opstalan te Oisterwijk, Unidek te Gemert en Unilin Systems te Nieuwerkerk a/d IJssel.

Deze bedrijven zijn samen goed voor ongeveer 75% van de Nederlandse markt.

Ze voeren onder andere dakelementen, dakplaten en geprefabriceerde elementen, waarbij EPS (geexpandeerd polystyreenschuim), PUR (polyurethaanschuim) en minerale wol als isolatiemateriaal worden gebruikt.

Reageer op dit artikel