nieuws

Europan expositie ‘Thuis in de stad’

bouwbreed Premium

In het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) te Rotterdam wordt vrijdagmiddag 22 april een tentoonstelling geopend ‘Thuis in de stad, verstedelijking van woongebieden’.

Getoond worden de Nederlandse resultaten van de derde Europan prijsvraag voor jonge architecten. Verdeeld over tien landen deden 52 steden mee met een locatie. In ons land waren dat Dordrecht, Groningen, Haarlem en ‘s-Hertogenbosch.

Tussen de 293 Nederlandse inzendingen voor locaties in binnen- en buitenland werden er vijf voorgedragen voor uitvoering en vijf eervolle vermeldingen. Daarnaast wordt getoond hoe het de winnaars van beide voorgaande Europan-prijsvragen in ons land is vergaan.

Eindmanifestatie

Vrijdagmiddag 22 april wordt vanaf 13.30 uur een presentatie van de bekroonde plannen gehouden, die ook in een catalogus worden gedocumenteerd.

De expositie in het NAi duurt tot en met 19 juni.

De gebruikelijke eindmanifestatie van Europan 3 vindt dit jaar eveneens in het NAi plaats. Van 21 september tot en met 24 december wordt een expositie getoond van winnende ontwerpen uit alle steden en verschijnt een Europese overzichtscatalogus. Ook bij deze gelegenheid wordt aandacht besteed aan gerealiseerde ontwerpen uit beide voorgaande prijsvragen.

Bij de opening van deze expositie vindt ook een symposium plaats van 21 t/m 24 september, waarbij de gelegenheid bestaat te debatteren en onderlinge ervaringen uit te wisselen.

Reageer op dit artikel