nieuws

Emmeloord wil overdekte kartbaan

bouwbreed

Emmeloord wil als tweede plaats in Nederland een overdekte kartbaan. De gemeente Noordoostpolder is momenteel druk in onderhandeling. De bedoeling is om een leegstaand loodsencomplex aan de Havenstraat in Emmeloord hiervoor te bestemmen. De gemeente is bereid om mee te werken aan een versnelde procedure om het bestemmingsplan te wijzigen.

Naar verwachting kan begin volgend jaar met de verbouwing van het uit twee loodsen bestaande complex worden begonnen. Men wil in de eerste loods een 200 meter lang circuit aanleggen. Het plan is om het tweede gebouw na verloop van tijd op de eerste loods te laten aansluiten. De geschatte bouwkosten belopen f. 1 miljoen. Naast Emmeloord is ook Nijverdal bezig met het realiseren van een kartbaan.

Reageer op dit artikel