nieuws

Duo steenwol isolatieplaat is hard en zacht tegelijk

bouwbreed Premium

Rockwool heeft een geheel nieuwe isolatieplaat ontwikkeld en op de markt gebracht. Het betreft de Normplaat 433 Duo, die aan een zijde hard is en aan de andere zijde juist zacht.

Dat maakt de spouwmuurisolatieplaat van steenwol een ideale isolatieplaat. Voor spouwmuur-isolatieplaten gelden nu eenmaal dualistische eisen. Aan de ene kant is het gewenst, dat de plaat stevig en hard is. Dat bevordert de hanteerbaarheid en maakt een strakke uitvoering mogelijk en voorkomt tevens, dat de isolatie op den duur uitzakt of erger nog, als pap in de spouw zakt bij eventuele aanraking met regenwater. Aan de andere kant is juist de soepelheid of zachtheid van het materiaal gewenst, omdat de plaat zich goed moet ke voegen naar de onregelmatigheden in muren. Bij een goede afdichting wordt luchtconvectie voorkomen. Als zich lucht kan bewegen tussen de buitenkant van het binnenblad van de spouwmuur en de isolatie, dan betekent dat warmteverlies via de spouw.

Een goed aansluitende en dus zachte isolatie is derhalve bevorderlijk voor een doeltreffende warmte- en koude-isolatie. De Normplaat 433 Duo van Rockwool Lapinus BV te Roermond voldoet derhalve zoals de naam al suggereert aan twee voorwaarden. Dit zijn derhalve de hardheid voor de verwerkingskant en de zachtheid voor het tochtdicht afsluiten.

Reageer op dit artikel