nieuws

Breskens bouwt buitendijks

bouwbreed

Nabij Breskens vindt aan de oevers van de Westerschelde het eerste buitendijkse bouwpo van Nederland plaats. Voor de bestaande zeedijk komt een 800 meter lange dam. Tussen dam en zeedijk wordt zand tot zes meter boven NAP opgespoten.

De locatie biedt plaats aan 220 appartementen met parkeergarage. Voorts komt er een jachthaven met 550 ligplaatsen. De begane grond van het laagste appartement ligt zeven meter boven NAP. De lager gelegen parkeerkelder ligt vier tot zeven meter boven NAP. Deze kelder maakt deel uit van de zeewering. Tijdens de watersnoodramp van 1953 kwam het water 4,5 meter boven NAP.

VROM toonde zich aanvankelijk gekant tegen het po. Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de Westerschelde zou teveel risico opleveren. De appartementen kosten f. 200000 tot f. 500000. Tot op heden zijn er ruim 100 verkocht. Voor het einde van 1995 zullen twee van de drie appartementsgebouwen zijn bewoond. Het po vergt een investering van f. 90 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels