nieuws

Renovatie jachthaven Drachten

bouwbreed Premium

Voor een bedrag van f. 4 miljoen renoveert aannemingsbedrijf Van der Meulen & Van der Wiel BV uit Drachten de plaatselijke jachthaven Buitenstvallaat. Architektenburo Anne van der Meer BV maakte het ontwerp van de haven, die tot voor kort alleen maar een opbergfunctie had. Op last van de nieuwe eigenaar, recreatie- en jachthavenbedrijf Buitenstvallaat BV, is er nu ook een luxe jachthaven en een haven voor gasten gerealiseerd.

De ruim zeven hectare grote haven blijft in oppervlakte gelijk maar krijgt een hele andere indeling. In zowel de passanten- als de opberghaven ke op termijn 400 vaartuigen terecht. De luxe jachthaven biedt plaats aan 100 boten. Verder heeft Buitenstvallaat BV de voorzieningen voor waterrecreanten flink uitgebreid in de haven. Zo kwam er een havenkantoor, een brandstof- en watervoorziening, stroom, een aansluiting voor kabel-tv, een toiletgebouw, een technisch servicepunt en een afgiftepunt voor olie. Bij de gastenhaven verrijst een boulevard, die 140 meter lang en 12 meter breed is. Deze legt men aan op de bestaande polderdijk. De oplevering van de haven staat in augustus gepland, waterrecreanten ke deze zomer echter al in Buitenstvallaat terecht.

Reageer op dit artikel