nieuws

Onderzoek naar goedkope lening burgemeester Beek

bouwbreed Premium

Een onafhankelijk deskundige gaat een onderzoek instellen naar de totstandkoming van een goedkope hypotheek die burgemeester A. van Goethem in 1986 afsloot. Van Goethem, voorzitter van het Bouwfonds voor Limburgse Gemeenten (BLG) sloot deze lening af bij het (BLG) het Bouwfonds voor Nederlandse Gemeenten, waarmee destijds fusiebesprekingen liepen.

Voor de lening, die een procent goedkoper was dan normaal, werd slechts een hypotheekakte opgesteld. Een gang van zaken die volgens ingewijden niet alledaags is.

Volgens Van Goethem heeft de lage rente te maken met een algemene korting die, volgens een bestuursbesluit, geldt voor alle personeels- en bestuursleden van het Bouwfonds.

In een bijeenkomst van een raadscommissie zei de burgemeester dat hij zich zeker niet aan belangenverstrengeling heeft schuldig gemaakt en dat hij alleen bij de BLG een hypotheekofferte heeft aangevraagd. De kosten van het onderzoek betaalt de gemeente Beek. Van Goethem heeft zelf om dit onderzoek gevraagd.

Reageer op dit artikel