nieuws

Lijm voor grote tegels

bouwbreed Premium

Henkel Nederland BV uit Nieuwegein heeft twee oplosmiddelvrije tegellijmen geussenntroduceerd voor groot formaat tegels.

De wandtegellijm Ceramit CM 118 en de vloertegellijm Ceramit CM 19 zijn cementgebonden, hydraulisch afbindende lijmen met kunststoftoevoeging. De wandtegellijm heeft een hoge aanvangshechting, waardoor correctie van de tegels niet meer nodig is. De lijm kan zowel binnen als buiten worden gebruikt.

Om holle ruimtes onder de tegels te voorkomen, heeft de vloertegellijm een groot vloeiend vermogen. Deze lijm hoeft niet op de onderzijde van de tegel te worden aangebracht, zodat sneller kan worden gewerkt. De lijm is ook toepasbaar bij vloeren met vloerverwarming. Beide lijmen zijn geschikt voor gebruik in permanent natte ruimten.

Reageer op dit artikel