nieuws

KvK Maasstad is gezwabber over Zestienhoven beu

bouwbreed Premium

Het Rotterdamse bedrijfsleven, waaronder ook de bouwnijverheid, is bijzonder verstoord over het uitblijven van politieke besluitvorming over de toekomst van Rotterdam Airport.

“Ergerlijk vind ik de politieke onmacht die ten toon wordt gespreid”, aldus voorzitter R. de Bok van de Rotterdamse Kamer van Koophandel. De Bok vindt dat door de wisselende besluitvorming de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van de politiek in het geding zijn. De KvK heeft zich, als vertegenwoordiger van het Rotterdamse bedrijfsleven, altijd sterk gemaakt voor het handhaven van een goede luchthaven in de buurt van de havenstad. In januari heeft de KvK nog “een dringend beroep” op de regering en de Tweede Kamer gedaan om Rotterdam Airport een gezonde toekomst te bieden. Dat zou een impuls hebben gegeven aan de economie van het Rijnmond-gebied en had het tij ke keren bij de afname van het aantal arbeidsplaatsen, aldus De Bok.

De gemeente Rotterdam heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een enquete onder 1223 kiezers over vliegveld Zestienhoven gehouden. Uit de resultaten blijkt dat bijna 70 procent vindt dat de Maasstad over een eigen luchthaven moet beschikken. Een kwart is tegen.

Reageer op dit artikel