nieuws

Gele kaart voor verdubbeling A2

bouwbreed

Een ‘gele kaart’. Daarmee waarschuwden deze week in Mijdrecht zeven plaatselijke milieu-groepen samen met de Vereniging Milieudefensie en de Stichtse Milieufederatie voor de gevolgen van de voorgestelde verdubbeling van de A2.

Ze deden dat bij de eerste van drie hoorzittingen van Rijkswaterstaat over de zogeheten Corridorstudie Amsterdam-Utrecht. In de eind vorig jaar gepresenteerde gezamenlijke studie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Nederlandse Spoorwegen staat dat de A2 een dubbele vierstrooksweg zou moeten worden. Volgens de opstellers van het rapport is dat nodig om beide grote steden bereikbaar te houden. Gebeurt er niets, dan neemt de kans op files op de A2 in het jaar 2010 toe met 33 procent. Realisering van de plannen kost ongeveer f. 2 miljard. De milieugroepen vinden dat de verdubbeling van de spoorverbinding en de verveelvoudiging van het goederentransport over het Amsterdam-Rijnkanaal voor de oplossing moeten zorgen.

Reageer op dit artikel