nieuws

Geen doorzettende weersverbetering Helaas geen weersverbetering deze week.

bouwbreed

De verwachtingskaarten van het Duitse weerinstituut in Offenbach straalden namelijk veel te veel optimisme uit. Richting Pasen zijn het opnieuw depressies die de dienst uitmaken en wat opvalt is dat ze voor de tijd van het jaar ongewoon diep zijn. Tussen IJsland en Schotland worden deze week barometerstanden van minder dan 950 hPa verwacht.

Fronten van de depressies veroorzaken bij ons wisselvallig weer met van tijd tot tijd regen. Vooral morgen en donderdag wel aanvoer van milde luchtmassa’s met in Limburg temperaturen tot een graad of 15. Afgelopen zondag was in vrijwel het hele land een zonnige dag met weinig wind. Dank zij de krachtige instraling deed het voorjaarsachtig aan ondanks het feit dat temperaturen boven de 10f. C slechts mondjesmaat geregistreerd werden.

Reageer op dit artikel