nieuws

Brinkman wil f. 250 miljoen meer voor mkb

bouwbreed Premium

CDA-lijsttrekker Brinkman vindt dat het bedrag van f. 250 miljoen dat het kabinet per 1 juli wil uittrekken voor lastenverlichting voor het midden- en kleinbedrijf, volgend jaar verdubbeld moet worden.

Het kabinet wil met de f. 250 miljoen de zelfstandigenaftrek verhogen en de vennootschapsbelasting verlagen. Nu moeten bedrijven over de eerste f. 250000 winst 40 procent vennootschapsbelasting betalen, en daarna 35 procent. Na 1 juli hoeft slechts over de eerste ton winst 40 procent te worden betaald. Volgens Brinkman past een extra inspanning voor het midden- en kleinbedrijf in het CDA-verkiezingsprogramma. Hij wil dit punt daarom bij de kabinetsformatie ter sprake brengen. Waar het extra geld vandaan moet komen, kon de CDA-voorman nog niet aangeven.

Reageer op dit artikel