nieuws

Ballast en Bergum bouwen ophaalbrug bij Dokkum

bouwbreed

Ballast Nedam in Groningen en Bergum Staalbouw BV te Bergum bouwen voor f. 6,5 miljoen de ophaalbrug over het Dokkumer Grootdiep. De werkzaamheden worden verricht in opdracht van DHV General Contracting BV te Amersfoort, die het turnkey-po van de gemeente Dongeradeel kreeg.

De ophaalbrug is een onderdeel van een nieuwe, vier kilometer lange rondweg van Dokkum. De eerste helft daarvan is bijna afgerond en vergde een investering van f. 5,5 miljoen. Aannemingsbedrijf Jansma in Drachten zorgde voor de uitvoering, alsmede voor de aanleg van een ontsluitingsweg en een aantal wegen op een naburig industrieterrein. De aanbesteding van de tweede, circa f. 7 miljoen (inclusief btw, grondaankoop en voorbereiding) kostende fase vindt dit jaar plaats. Met de aanleg wordt volgend jaar begonnen.

Reageer op dit artikel