nieuws

ABN Amro maakt keuze uit aanbieding twaalf bouwers

bouwbreed Premium

Het nieuwe hoofdkantoor van ABN Amro wordt gebouwd door NBM Amstelland Utiliteitsbouw, J.P. van Eesteren en P. Vermeer Verenigde Bedrijven. Het kantoor, met een totaalprijs van rond de f. 175 miljoen, wordt voor zover nu bekend het grootste u-bouwpo in 1995. De bank had twaalf grote aannemers gevraagd een prijsaanbieding te doen.

De aannemers, alle klant van de bank, werden in vier groepen ondergebracht. De raad van bestuur van de bank liet zich bij de keuze bijstaan door Starke Diekstra.

Volgens een woordvoerder van ABN Amro voldeed de combinatie NBM Amstelland (de penvoerder), Van Eesteren en P. Vermeer het meest aan de eisen die de bank had gesteld. Ingewijde meldde dat de combinatie het beste voorstel had ingediend met de juiste prijs/kwaliteit-verhouding. Grote aannemers, zoals Dura en Koninklijke IBC vissen tot hun grote teleurstelling achter het net. Namens NBM Amstelland zal Nelissen Van Egteren het po gaan bouwen.

Toren

Het kantoor is een ontwerp van het Amerikaanse architectenbureau Pei Cobb Freed Partners, in Nederland vertegenwoordigd door de Architecten Cie, en moet worden gebouwd achter het NS-station Amsterdam-Zuid. De nieuwbouw krijgt een toren van minimaal 90 meter en laagbouw met onder meer een conferentieruimte. Als het tennispark, dat nu nog op de nieuwe bouwlocatie ligt naar de Vietnamweide is verplaatst, verwacht men begin 1995 met de bouw aan te vangen. Medio 1997 moet het gebouw van 75000 vierkante meter zijn afgerond.

Reageer op dit artikel