nieuws

Weer vertraging bij Kanaaltunnel

bouwbreed

Het vervoer van vracht en passagiers door de Kanaaltunnel zal nog later beginnen dan de bedoeling was. Eurotunnel, de exploitant van de onderzeese spoorverbinding tussen Groot-Brittannie en Frankrijk, heeft dit laten weten.

Bij proefnemingen in de tunnel zijn er problemen gerezen en bovendien zijn er moeilijkheden bij het aanleveren van het materieel, aldus Eurotunnel. Het vervoer van vracht zou op 7 maart van start gaan, maar dat wordt ‘enkele weken later’.

De eerste reizigers die met hun auto, op 8 mei, door de Kanaaltunnel zouden gaan, moeten ook een paar weken geduld hebben.

Wanneer de eerste goederentreinen gaan rijden, is niet duidelijk. Eurotunnel praat over ‘de weken voor 6 mei’, de datum waarop de Kanaaltunnel officieel wordt geopend door koningin Elizabeth en president Mitterrand. Deze datum is wel aangehouden.

Reageer op dit artikel