nieuws

Vannel wint prijsvraag experiment Veldhoven

bouwbreed

Vannel Bouwbedrijf BV uit Oirschot heeft het beste plan ontwikkeld voor het volkshuisvesting-experiment ‘De Polders’ in Veldhoven. Het plan werd gemaakt in samenwerking met het Eindhovense architectenbureau Van de Ven BV.

In totaal deden zeven kandidaten aan de wedstrijd mee. De winnaar mag het po ook realiseren.

Doel van het experiment was “het ontwikkelen en realiseren van een volkshuisvestingspo, waarin een volledige integratie van de functies (wonen, voorzieningen, vervoer) wordt bewerkstelligd en dat past in het Veldhoven van de 21ste eeuw.” Bij de uitwerking van het project moest rekening worden gehouden met aansluiting op het zuidelijke plandeel van bestemmingsplan De Polders, dat in ontwikkeling is en met het Sleutelpo-Westcorridor.

Reageer op dit artikel