nieuws

Sanering Europese staalindustrie mislukt

bouwbreed

Het plan voor herstructurering van de staalindustrie in de Europese Unie (EU) is mislukt. De producenten blijken niet bereid hun capaciteit voldoende te beperken, zo heeft het lid van de Europese Commissie voor concurrentiezaken, K. van Miert, verklaard.

Van Miert zei op een internationaal symposium in Davos binnenkort een gesprek te zullen hebben met de vereniging van staalbedrijven Eurofer om te kijken, of er nog iets van het plan terecht kan komen. Maar hij maakte duidelijk daar weinig van te verwachten.

De Europese Commissie heeft voorgesteld de produktiecapaciteit te verminderen met dertig miljoen ton om de prijzen op te krikken. Het wegwerken van de omvangrijke overcapaciteit zou deels worden gefinancierd met middelen van de EU. Er zouden 60000 banen moeten verdwijnen.

Reageer op dit artikel