nieuws

Nieuw Sloten krijgt 66 PV-zonne-woningen

bouwbreed Premium

Het Energiebedrijf Amsterdam en UBA Poontwikkeling BV te Uithoorn tekenen vandaag een samenwerkingsovereenkomst over een PV-zonne-energiepo van maar liefst 66 woningen van de ongeveer 500 te bouwen woningen in de wijk Nieuw Sloten te Amsterdam.

Het betreft ’s wereldst grootste fotovoltaisch zonne-energiepo, aldus Energiebedrijf Amsterdam. Het PV-(fotovoltaische) energiesyssteem, waarbij zonne-energie wordt omgezet in elektriciteit krijgt een totaal vermogen van 250 kW. De zonnecelpanelen zullen in de daken van de bovenste laag woningen worden geintegreerd. De 66 zonne-energie-woningen kosten f. 5,35 miljoen. Daarvan neemt de Europese Unie ruim f. 2 miljoen voor haar rekening. Novem de Nederlandse onderneming voor energie en milieu BV, draagt nog eens een half miljoen gulden bij. Het resterende bedrag wordt gefinancierd door het Energiebedrijf en de diverse leveranciers. Het zonnecelsysteem wordt geleverd door Renewable Energy Systems te Helmond en British Petroleum Solar uit Engeland. Met de bouw zal in september worden begonnen. De eerste woningen zullen in mei 1995 worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel