nieuws

Groningen: f. 16 mln voor stadsvernieuwing

bouwbreed Premium

De provincie Groningen trekt f. 16,6 miljoen uit voor stads- en dorpsvernieuwing in de hele provincie. Het meeste geld (f. 6 miljoen) is bestemd voor integrale poen in vooroorlogse achterstandsgebieden.

Voor de collectieve aanpak van particuliere woningverbetering is ruim f. 5 miljoen beschikbaar gesteld.

Voor het po particuliere woningverbetering Oldambt trekt de provincie f. 1,6 miljoen uit. Een groot deel van de woningvoorraad in deze streek bestaat uit vooroorlogse particuliere woningen, waarvan een relatief groot aantal achterstand in groot onderhoud vertoont.

De aanpak hiervan wordt door de betrokken gemeenten, de provincie en de Streekraad Oost-Groningen in gezamenlijk verband opgepakt. Dat betekent dat subsidie niet meer op willekeurige aanvraag wordt toegewezen, maar dat de inzet ervan beleidsmatige gebeurt. Op het programma staan vernieuwingspoen in Blijham Wedderveer, Noordbroek, Finsterwolde, Midwolda en Wevershorn.

Reageer op dit artikel