nieuws

Bij Renault begint ‘grijs’ nu bij 15000 gulden

bouwbreed

Tijdens de 22e Bedrijfsauto-RAI introduceert Renault een op meerdere fronten aangepast leveringsprogramma. Nieuw hierin is de Renault Nevada met verhoogd dak, terwijl de Express en Traffic in ‘Extra’-uitvoering leverbaar zullen zijn. Het BPM-vrije programma begint nu met de veelzijdige Express vanaf f. 15135.

De onlangs ingevoerde, verscherpte eisen voor bedrijfsauto’s hebben een aantal wijzigingen in Renaults bedrijfsauto-gamma tot gevolg gehad. Hoewel de bestelversies van de Clio en de 19 onverkort leverbaar blijven, dient nu wel BPM voor deze auto’s te worden afgedragen. De overige modellen zijn echter wel BPM-vrij en dat betekent dat het leveringsprogramma op grijs kenteken begint met de Express van f. 15315. De Renault Traffic is er nu vanaf f. 23175. Zowel van de Express als van de Traffic gaat Renault speciale Extra-versies leveren die voor geringe meerprijs een grote meerwaarde aan accessoires en standaard-uitrusting meekrijgen.

Extra

De Express Extra is extra compleet uitgerust in vergelijking met de bestaande versies. Tot de standaardvoorzieningen behoren onder meer : een vijf-versnellingsbak, stoffen bekleding, dichte hoofdsteunen, een comfortpakket, een rubberen mat op de laadvloer, achterruitverwarming, luxe wieldoppen en een badge ‘Extra’.

Bij de Express Extra 1.2, 1.4 en 1.4 katalysator blijft het laadvolume gelijk, maar het nuttig laadvermogen van deze versies vertoont andere waarden: respectievelijk 575, 575 en 561 kg.

Op basis van de Express Extra 1.4. Bestel is een versie met verhoogd laadvermogen ontwikkeld. In dit geval is het mogelijk 768 kg te transporteren.

De Express Extra is voorts leverbaar met twee dieselmotoren met een inhoud van 1,6 en 1,9 liter. Uiteraard geldt ook voor deze auto’s dat ze achter het 30 cm hoge tussenschot 2600 liter laadvolume ter beschikking hebben. Het laadvermogen van beide versies bedraagt resp. 570 en 575 kg. Het is tevens mogelijk een hoog laadvermogenversie te bestellen die dan 763 en 768 kg aan goederen ke vervoeren. Om fiscale redenen zijn de 1.2, 1.4, 1.6D en 1.9D-versies ook met een laadvermogen van 500 kg leverbaar.

Zero-emissions

Net als alle andere fabrikanten van automobielen heeft Renault in zijn produkt-formule duidelijk rekening te houden met het leefmilieu. De ontwikkeling van ‘zero-emissions’ auto’s wordt immers vanuit tal van overheden gestimuleerd.

Om nu al te voldoen aan de vraag naar elektrisch aangedreven auto’s heeft Renault een aantal modellen voorzien van deze schone en stille energiebron. Tijdens de tentoonstelling ke de bezoekers dan ook kennis maken met de Renault Express Electrique, maar ook met een Renault Express die op aardgas rijdt.

Nevada

De nieuwe wetgeving voor voertuigen op grijs kenteken heeft geleid tot grote wijzigingen in het totale aanbod van bedrijfsauto’s tot 3500 kg GVW. Om toch een BPM-vrij alternatief voor de vroegere personenauto op grijs kenteken te ke blijven bieden is besloten de populaire Renault Nevada aan te passen aan de strengere eisen.

De nieuwe Nevada onderscheidt zich van zijn voorganger door zijn in twee etappes verhoogde, polyester dak. Door deze verhoging van de daklijn hoeft geen volledige scheidingswand te worden gemonteerd. In het geval van de nieuwe Nevada wordt volstaan met een tussenschot dat een hoogte heeft van slechts 30 cm. De vier achterste zijruiten zijn geblindeerd.

Zowel van de hier afgebeelde Express als van de Trafic brengt Renault speciale Extra-versies op de markt, die voor een geringe meerprijs een grote meerwaarde aan accessoires en standaard uitrusting meekrijgen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels