nieuws

Amstelland realiseert Haagse woonbuurt

bouwbreed

Projectontwikkelaar Amstelland Vastgoed BV heeft met het Haagse college van B en W overeenstemming over de ontwikkeling van een nieuwe woonbuurt aan het Zieken en het Huygenspark bereikt. Op de locaties waar nu nog de gebouwen van de gemeentelijke dienst Stadsbeheer staan, moeten in totaal 194 woningen, een parkeergarage en 600 m2 commerciele ruimten worden gerealiseerd. Het plan is door de architect Charles Vandenhove ontworpen.

Met dit nieuwe woongebied waarbij tevens ruim aandacht aan de inrichting van de openbare ruimte wordt geschonken, komt een einde aan de stadsvernieuwing in de Haagse Stationsbuurt.

Na een akkoord van de gemeenteraad wordt met Amstelland Vastgoed een grondreserveringsovereenkomst worden gesloten. Eind ’95 kan vervolgens met de bouw worden begonnen. De oplevering van de woningen heeft in het begin van 1997 plaats.

Reageer op dit artikel