nieuws

Unidek introduceert programma dakplaten

bouwbreed

Met ingang van 1 januari heeft Unidek een vernieuwd leveringsprogramma van geisoleerde dakelementen geintroduceerd aangepast aan het Bouwbesluit. Dat is wat het bedrijf tot uitdrukking brengt op de Bouwbeurs Zuidlaren.

De vernieuwing bestaat vooral uit een aanpassing van de de lambdawaarde van zijn (isolatie)produkten aan de EU-normering, respectievelijk het Bouwbesluit. De aanpassing laat zich derhalve vertalen in een bepaalde Rc-waarde.

Het Forschungsinstitut fur Warmeschutz (FIW) te Munchen heeft in opdracht van CEN TC’89 Werkgroep 2, de lambdawaarden van een groot aantal isolatiematerialen vastgesteld. De warmtegeleidingscoefficient van EPS is eveneens gedifferentieerd naar de volumieke massa volgens de ontwerpnorm NEN 7043. Dit is het gevolg van het nieuwe Bouwbesluit. Het is logisch dat Unidek uit Gemert de nieuwe normen koppelt aan zijn sandwich-dakelement voor hellende daken de HD 2.5 DLG. Dit dakelement heeft niet alleen goede thermisch isolerende eigenschappen, maar ook akoestische.

Het bedrijf introduceert ook nog een nieuwere versie met nog betere isolerende eigenschappen. Dat is het sandwichpaneel HD 3.0 DLG. Dit bestaat uit van onder naar boven, een 3,2 mm dikke spaanplaat, kwaliteit V100G-E1 met een witte folie, een kern van 12,5 mm dikke gipskartonplaat gevolgd door een 112 mm EPS-isolatie met een persing van 17,5 SE en aan de bovenzijde wederom de vermelde spaanplaat met folie. Het paneel is voorzien van tengellatten. De beide langszijden zijn voorzien van ingelijmde vurehouten regels en een kopse zijde is voorzien van een ingelijmde gootlat. Het element is door het bedrijf te leveren van goot tot nok in lengten varierend van 4000 tot en met 7000 mm. Verder brengt het bedrijf vervolgens zijn zogenaamde enkelschalige ‘Plat Dak-elementen’ op de markt. Het zijn respectievelijk de Unidek PD 2.0 E, PD 2.5 E en PD 3.0 E. De afmetingen zijn standaard 3000 x 1000 mm.

Tenslotte is Unidek in staat door een samenwerking met het Raadgevend Ingenieursbureau Lichtveld Buis & Partners BV te Utrecht een geluidprognose van de dakelementen op een computer te maken.

Reageer op dit artikel