nieuws

Strukton plaatst betonbalken

bouwbreed Premium

Strukton Betonbouw heeft, in het kader van de uitbreiding van de Gooilijn naar vier sporen, betonbalken gelegd over de Gaasperdammerweg (A9). De in totaal 60 stuks voorgespannen betonnen liggers zijn geleverd door Romein Beton en vormen drie van de zes overspanning van de dekonstructie van twee spoorviaducten in de lijn Diemen – Weesp.

Om deze werkzaamheden te ke uitvoeren heeft de Rijkswaterstaat het verkeer intintn dag moeten omleiden. Het werk is met een 300 ton’s kraan uitgevoerd en voorspoedig verlopen.

De balken voor de overige drie overspanningen zullen begin april, na de bouw van de resterende steunpunten, worden gelegd. Opdrachtgever is de NV Nederlandse Spoorwegen, de directievoering geschiedt door het Ingenieursbureau van de NV Nederlandse Spoorwegen.

Reageer op dit artikel