nieuws

Rotterdamse Rotte moet aantrekkelijker worden

bouwbreed Premium

Aansluitend op de face-lift van het Noordplein in Rotterdam zal ook de al ruim 5000 jaar oude rivier de Rotte, waar de stad zijn naam aan dankt, op grootschalige wijze worden opgewaardeerd. Niet alleen voor de bewoners van de aangrenzende wijken maar ook op bezoekers van buiten de stad zal de rivier een grotere aantrekkingskracht moeten gaat uitoefenen.

Het bureau Terp uit Amersfoort voerde in opdracht van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) een onderzoek uit en rapporteerde dat de Rotte zal ke worden verlevendigd met drijvende terrassen, een bloemenmarkt op het water, watertaxi’s en waterfietsen, uitbreiding van de succesvolle vaartochten met de Croosboot en andere evenementen.

De Rotte-oevers dienen beter toegankelijk te worden gemaakt voor wandelaars en fietsers. Op een braakliggend terrein kan een wijkpark worden aangelegd en het brugwachtershuisje bij de Zaagmolenbrug kan een horecabestemming krijgen of gaan dienen als verhuurkantoor voor de watersport.

De onderzoekers achten een verbetering van de kwaliteit van het Rottewater, de flora en de fauna noodzakelijk en zien daarin een geschikt werkgelegenheidspo. Eind dit jaar zal met het uitbaggeren van de rivier worden begonnen, waarna niets meer in de weg staat voor het organiseren van roeiwedstrijden.

Reageer op dit artikel