nieuws

Regt Holding ook aansprakelijk voor ondergang van Verto

bouwbreed

De bewindvoerders van het bijna failliete staaldraad- en touwconcern Verto hebben de J.F. Regt Holding, de verkoper van het verlieslijdende Regt Special Cable, aansprakelijk gesteld voor de geleden schade, zo heeft directeur J. F. Regt bevestigd.

Verto heeft een miljoenenschade geleden door de overneming van de speciale-kabelfabriek. Na twee jaar werd de fabriek snel verkocht aan het zittende management wegens de oplopende verliezen. De bewindvoerders hebben onlangs de directeuren H. Drenth en C. Gudde en vijf commissarissen aansprakelijk gesteld voor f. 30 miljoen.

Volgens Regt ligt de schuld voor het debacle volledig bij de top van Verto. “Verto wist dat het bedrijf verlies leed. Ook de accountant van Verto heeft de jaarrekeningen van Special Cable onder ogen gehad. Toch is besloten de kabelfabrikant te kopen.”

Reageer op dit artikel