nieuws

Pakistan zegt groot wegenbouwcontract op

bouwbreed

De regering van Pakistan heeft het contract voor de aanleg van een autosnelweg tussen Islamabad en Peshawar opgezegd. De Turkse aannemer Bayindir loopt daardoor ruim f. 1,2 miljard mis.

Het concern liet weten stappen te ondernemen tegen de Pakistaanse regering. Het landsbestuur in Islamabad staat voor een haast astronomische schuld. Het gevolg van drie jaar investeren in grootschalige infrastructuurpoen onder de voormalige premier N. Sharif.

De Pakistaanse National Highway Authority (NHA) liet Bayindir eind vorig jaar weten af te zien van het werk waarvoor de dienst in maart 1993 een contract ondertekende. Zodra de aannemer een officieel bericht van ontvangst stuurt zal de NHA onderhandelen over compensatie.

Het concern zegt ervan uit te gaan de overeengekomen f. 1,2 miljard hoe dan ook te zullen krijgen.

Lening

Bepalingen in het contract laten daarover volgens Bayindir geen enkele twijfel over bestaan. De Turkse Eximbank vroeg voor het po een lening van f. 480 miljoen en ontving reeds een eerste betaling van f. 232 miljoen. Naar verwacht zal de bank Islamabad eveneens aanspreken voor compensatie.

Bayindir is nog niet begonnen met het werk en heeft tot op heden nog geen materieel en personeel naar Pakistan gestuurd.

Reageer op dit artikel