nieuws

Onderhandelingen Zestienhoven leiden tot een unaniem akkoord

bouwbreed Premium

De gemeente Rotterdam, het ministerie van Verkeer en Waterstaat (V&W) en de NV Luchthaven Schiphol hebben een unaniem standpunt bereikt over het nieuw te bouwen vliegveld Zestienhoven.

De resultaten van het onderzoek voor een luchthaven zonder nachtvluchten zijn gisteren in de Ministerraad gepresenteerd.

In zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de Ministerraad verklaarde Lubbers dat deze week de cijfers worden doorgerekend en dat Zestienhoven (Relus) voor volgende week op de agenda is geplaatst. De afgelopen week is koortsachtig door alle betrokkenen gewerkt aan een model waarin de luchthaven kan functioneren zonder nachtvluchten.

Afgelopen donderdagavond troffen de partijen elkaar om over de financiele consequenties te praten.

Tevreden

“De partijen vonden elkaar redelijk snel”, verklaart een van de onderhandelaars. “We zijn allemaal tevreden over het stuk. Er is evenwicht tussen economie en milieu. Als er vrijdag een goed resultaat komt dan ke de Vinex-onderhandelingen weer worden voortgezet”.

Reageer op dit artikel