nieuws

NV Schiphol overlegt snel met Maij over de toekomst Zestienhoven

bouwbreed

Donderdagmiddag aanstaande praat minister Maij van Verkeer en Waterstaat met de directie van NV Luchthaven Schiphol over het voortbestaan van Luchthaven Zestienhoven in Rotterdam. Schiphol is exploitant van Zestienhoven. De Ontwikkelingsmaatschappij Nieuw Rotterdam Aiport en de Rotterdamse wethouder Joop Linthorst nemen ook deel aan het eerste gesprek.

Afgelopen vrijdag besloot de ministerraad te gaan onderzoek of een nieuw vliegveld zonder nachtvluchten financieel haalbaar is. Het onderzoek moet voor de verkiezingen zijn afgerond. Schiphol heeft al aangegeven dat een nieuwe Rotterdamse luchthaven die ’s nachts gesloten is voor met name vakantievluchten, onrendabel is. De aanleiding tot dit zoveelste onderzoek is de besluiteloosheid in het Kabinet. Er bestaat geen unanimiteit voor de aanleg van een nieuwe luchthaven in Rotterdam. Maij is een voorstander, terwijl milieuminister Alders fel tegen is. De PvdA in Rotterdam vraagt zich ook af of een luchthaven noodzakelijk is als de Maasstad wordt aangesloten op het net van de hoge-snelheidstrein.

Reageer op dit artikel