nieuws

Nieuwe Oost-west baan voor luchthaven Maastricht

bouwbreed

Door de actiegroepen fel aangevochten nieuwe oost-westbaan op de luchthaven Maastricht in Beek zal er toch komen. Die verwachting sprak de algemeen directeur W. Jense uit in Maastricht tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst.

Hij verwacht dat de rijksoverheid in de loop van dit jaar de besluitvorming afrondt. Wanneer dit inderdaad het geval is, kan de luchthaven Maastricht zich ontwikkelen tot een luchthaven voor de Euregio Maas-Rijn, een gebied met vier miljoen inwoners en 60 000 commerciele en industriele ondernemingen.

1993 Is een gunstig jaar geweest voor de luchthaven. Het passagiersvervoer van de lijndiensten naar acht bestemmingen groeide met 22% en het charterluchtverkeer met 2%. In absolute cijfers bedroeg het totale lijndienst- en charterverkeer ruim 292.000 passagiers. Het vrachtvervoer steeg met 32% tot 40.000 ton. Daarmee is volgens Jense het verlies door het vertrek van koeriersdienst Emery in 1992 meer dan goed gemaakt. Door de toegenomen activiteiten steeg het aantal arbeidsplaatsen op de luchthaven en bij de daar gevestigde 69 bedrijven tot 1280.

Reageer op dit artikel